Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rrepre50/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rrepre50/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2253

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rrepre50/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2257

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rrepre50/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3162

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rrepre50/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/modules/aioseop_opengraph.php on line 844
Dreptul familiei | Reprezentare Juridică – Consultanță
Dreptul familiei

Cu o experienta indelungata in problemele legate de dreptul familiei, cabinetul nostru ofera servicii de consultanta, consiliere, asistenta si reprezentare in domeniul Dreptul Familiei referitor la:

    Efectele casatoriei. Relatiile patrimoniale dintre soti;


– Desfiintarea casatoriei.Efectele nulitatii casatoriei;

– Incetarea si desfacerea casatoriei.Procedura divortului;

– Efectele divortului cu privire la bunurile comune.Impartirea bunurilor comune;

– Efectele divortului cu privire la locuinta comuna;

– Efectele divortului cu privire la relatiile personale si cele patrimoniale dintre parinti si copiii lor minori;

Rudenia si afinitatea;
– Filiatia fata de mama.Filiatia fata de tata;
– Adoptia.Procedura incheierii adoptiei.Desfiintarea si desfacerea adoptiei;
– Obligatia legala de intretinere;
– Ocrotirea minorului;
– Stabilire program vizita minor

In luarea deciziilor dumneavoastra cabinetul va poate consilia pentru a alege calea optima de a actiona. Avem pregatite cateva actiuni care se poat grefa pe problemele dumneavoastra.

Tipuri de cereri:

Actiune de divort;
– Divortul pentru motive temeinice;
– Divortul prin acord;

Actiuni privind anularea casatoriei;
– Actiune in anularea casatoriei;
– Actiune in declararea nulitatii casatoriei;
Actiune in partajarea bunurilor comune;
– Partajarea bunurilor comune in timpul casatoriei;
– Partajarea bunurilor comune dupa desfacerea casatoriei;
Actiune in tagada paternitatii;
Actiune in contestarea recunoasterii de paternitate;

Cereri privind procedura adoptiei interne;
– Cerere de deschidere a procedurii adoptiei;
– Cerere de incredintare in vederea adoptiei;
– Cerere de incuviintare a adoptiei interne;

Actiune in stabilirea paternitatii copilului din afara casatoriei;
Actiune de incuviintare data copilului sa poarte numele  tatalui
Cerere de incuviintare a adoptiei internationale;
Cerere de declarare a nulitatii adoptiei;
Actiune de incredintare a copiilor minori;
Actiune de stabilire a domiciliului minorului;
Actiune privind modificarea masurii de incredintare sau stabilire a domiciliului minorului;
Actiune de inapoiere a copilului minor de la persoanele care il detin fara drept;
Actiune pentru incuviintarea unor legaturi personale cu minorul;
Actiune de stabilire a pensiei de intretinere pentru copii;
Actiune de reducere sau sistare a pensiei de intretinere pentru copii;
Actiune de majorare a pensiei de intretinere pentru copii, etc

La acestea se adauga notificări, somații, negocieri privind drepturile mamei, tatălui, copiilor, etc

Divortul este o problema delicata pentru orice familie, pentru ca are implicatii de ordin psihologic si material; este metoda prin care o casatorie se poate desface, daca exista motive temeinice astfel incat raporturile dintre soti sa fie grav vatamate si casatoria sa nu mai poata continua.

Legislatia actuala din Romania, ofera sotilor mai multe modalitati pentru desfacerea casatoriei, dar cea mai sigura, chiar daca nu este intotdeauna cea mai rapida, o reprezinta divortul pe cale judecatoreasca, urmand calea dreptului comun. Analizand  motivele care pot sta la baza desfacerii casatoriei, instanta de judecata poate pronunta hotararea de divort din culpa ambilor soti (culpa comuna), din culpa exclusiva a unuia dintre soti sau poate lua act de acordul sotilor cu privire la desfacerea casatoriei.

Din punct de vedere al duratei, un litigiu in instanta avand ca obiect desfacerea casatoriei prin divort, poate varia de la 3 luni pana la 6 luni, in functie de mai multi factori:  complexitatea cauzei, de posibila intelegere dintre soti, de multitudinea probelor propuse si administrate in cauza, de existenta copiilor minori, dar si de gradul de aglomerare al instantelor de judecata.

Conform prevederilor Noului Cod Civil, sotul care se face responsabil de destramarea relatiilor familiale poate fi obligat la plata unor despagubiri catre celalalt sot.

Decizia de a divorta este deosebit de importanta in viata Dvs. De aceea, asigurati-va ca nu ati luat aceasta decizie intr-un moment tensionat sau de nervozitate si ca ati epuizat toate metodele de impacare.

Prin custodia copiilor se intelege o solutie (hotarare) judecatoreasca prin care instanta stabileste modul in care vor fi exercitate drepturile parintilor cu privire la persoana copilului, drepturi numite generic „autoritatea parinteasca”.

In mod curent, unul dintre parinti solicita stabilirea custodiei copiilor in contradictoriu cu celalat parinte, insa legea permite si altor persoane sa formuleze aceasta cerere, cum sunt bunicii copilului sau alte rude. Custodia (modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti) nu poate fi dispusa decat de catre o instanta judecatoreasca, pentru fiecare copil in parte. Odata cu desfacerea casatoriei, judecatorul este obligat de lege sa decida si asupra custodiei copiilor rezultati din casatorie. potrivit Noului Cod Civil, de regula ambii parinti urmeaza sa pastreze autoritatea parinteasca . Daca, insa, este in interesul superior al copilului ca doar unul din parinti sa pastreze autoritatea parinteasca, instanta va decide in acest sens, stabilid custodie exclusiva in favoarea acelui parinte.

Exista si situatia atunci cand parintii nu au fost casatoriti sau atunci cand acestia erau divortati la momentul conceptiei copilului. In astfel de cazuri, pana la solutionarea unei cereri de stabilire a custodiei, ambii parinti au drepturi egale fata de acestia, chiar daca doar unul dintre ei se ocupa efectiv de cresterea si educarea lor.

In ambele cazuri, daca exista un acord intre parinti si acesta nu lezeaza interesele copilului, instanta de judecata urmeaza sa-l respecte. Daca nu exista un acord intre parinti, judecatorul urmeaza sa stabileasca custodie comuna sau custodie exclusiva in favoarea unuia dintre parinti pe baza probelor existente la dosarul cauzei si luand in considerare doar interesul superior al copilului.

 

Partajul judiciar este procedura prin care bunurile comune dobandite de soti pe parcursul casniciei se impart intre acestia. Partajul poate avea loc concomitent sau ulterior divortului.Sotii pot ajunge la o intelegere cu privire la impartirea bunurilor iar, daca acest lucru nu este posibil, instanta de judecata decide asupra modului de solutionare a partajului.

Conform Noului Cod Civil, regimul matrimonial al sotilor are o importanta deosebita pentru realizarea partajului intrucat, in functie de acest regim, instanta va constata care dintre bunurile sotilor sunt comune si va decide modalitatile de impartire a acestora.

In cazul in care sotii nu se inteleg, bunurile care urmeaza sa se imparta trebuie expertizate cu privire la valoarea lor de circulatie si  totodata, cu privire la posibilitatea de a fi impartite in natura.

Nu este obligatoriu ca partajul bunurilor comune sa aiba loc, sotii putand sa ramana proprietari pe cote-parti pe termen nedefinit. Totusi, in practica, realizarea partajului judiciar in timp cat mai scurt dupa divort este extrem de utila pentru ambii soti.

Un proces tipic de partaj, in care sotii detin, de exemplu, un apartament si cateva bunuri mobile, se poate finaliza cu atribuirea apartamentului si a bunurilor catre unul din soti, cu obligarea acestuia de a-l despagubi de celalalt sot cu o suma de bani egala cu valoarea cotei sale de contributie.

Totusi, multe procese de partaj au un grad mai ridicat de complexaitate, intrucat sotii pot detin mai multe bunuri imobile sau pot avea si credite bancare garantate cu respectivele bunuri. In plus, indiferent de complexitatea cauzei, durata si costurile partajului judiciar pot cu usurinta scapa de sub control.

Serviciile Cabinetului nostru in cazurile de partaj judiciar sunt printre cele mai ample si, in plus fata de serviciile noastre uzuale, includ:
– consultanta juridica de specialitate in legatura cu regimul matrimonial si bunurile dobandite de soti;
– analiza structurii taxelor datorate catre stat;
– analiza costurilor si a beneficiilor pentru cele mai probabile scenarii de solutionare a partajului;
– monitorizarea continua a costurilor pe parcursul litigiului prin comparatie cu beneficiile rezultatului cel mai probabil;
– negocierea solutiilor de rezolvare amiabila a partajului.

Solutia problemei tale: Avocat Alin Asanache

Vei primi consultanta juridica adecvata cazului tau si vei fi aparat de un avocat cu experienta.

Related Projects

admin - author

Comments are closed